אמרתי לחבר שלי שאם הוא היה מתקרב לצדיק הוא היה מתעלה מאוד, אך הוא לא הסכים לדבריי. מי מאיתנו צודק?

שלום לכבוד הצדיק.

דיברתי עם מישהו שאני מכיר בעניין עבודת ה', ובין יתר הדברים אמרתי לו שאם הוא היה מכיר ועובד את ה' לפי העצות של רבי נחמן, ומתקרב לצדיק, הוא היה עובד את ה' בדרגה

גבוהה יותר מעכשיו, והוא בתגובה אמר שזה לא נכון. מי מאיתנו צודק? והאם זה טוב שבכלל דיברתי איתו על זה? תודה.

בעזה"י יום א' לסדר דברים כ"ט תמוז ה'תשע"ד

שלום וברכה אל שמעון נ"י

לנכון קבלתי את מכתבך.

אסור להיכנס בוויכוחים עם שום בריה שבעולם, וידוע שמוהרנ"ת ז"ל הזהיר את אנשי שלומינו שלא להתווכח עם אף אחד, ואמר בפירוש שכל אלו שהתווכחו לבסוף התרחקו מרביז"ל, ולכן צריכים לדבר רק מהטוב שיש אצל כל אחד ואחד, ולחזקו ולאמצו ולעודדו ולשמחו וכו' וכו', אבל לא להיכנס בויכוחים של מי הדרך היותר טובה וכו', וכבר ידוע מה שאמר רביז"ל מה איכפת לי אם יהודי יברך ברכת המזון בכוונה והוא לא ידע שזה בא מהדיבורים שלי? ולכן צריכים לדבר עם הזולת רק בכלליות – מאמונה בו יתברך, ומשיחה בינו לבין קונו, ולימוד התורה הקדושה על פי סדר דרך הלימוד של רביז"ל, ולהיות בשמחה, ולא להיכנס בוויכוחים עם אף אחד, ודייקא על ידי זה מצליחים.

אסור לבטל שום דרך של אף אחד, כי כל הדרכים נכונות, העיקר שלא יטעו את עצמם, כמו שאמר רביז"ל (שיחות הר"ן סימן נ"א) את זה תקבלו ממני שלא יטעה אתכם העולם, כי העולם מטעה מאוד.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים