יש עליי עומס גדול בעבודה אך קשה לי לוותר על משימות מאתגרות. מה עושים?

מאת שירלי: לכבוד מוהרא"ש שליט"א, שלום וברכה.אני נמצאת בתקופה לחוצה ועמוסה - מצד אחד אני מרגישה שאני ממצה את היכולות שלי, וזה משמח אותי, ומצד שני אני רוצה לוותר על חלק מהמשימות כדי להוריד מהעומס שיש עליי אבל מפחדת להחמיץ הזדמנויות.לדוגמא: מבקשים ממני במקום עבודתי לעזור להם בתחום שלי, וזה מאוד משמח אותי להיות נחוצה ועוזרת, אך מצד שני זה מעמיס עליי עוד משימה. אשמח לקבל עצה איך להתנהג במצב כזה, וכן ברכה. בהערכה רבה וכבוד רב.

בעזה"י יום ב' לסדר שמיני ט"ו אדר ב' (שושן פורים) ה'תשע"ד 

שלום רב אל שירלי תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.

באנו לזה העולם רק להקל מעצמנו את עול הגיהנום שנמצא פה וכו' וכו', כמו שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן קי"ט) שאין מושג של עולם הזה, כפי הצרות והיסורים, המרירות והמכאובים, המחלוקות המריבות והוויכוחים וכו' וכו', שעוברים על כל אדם, נראה שכאן הוא הגיהנום, ולכן אין דבר כזה עולם הזה, אלא או גיהנום שזה חיי סבל וכו' וכו', או גן עדן שזה חיי נועם ומתיקות ורגיעה ושלוות הנפש וכו' וכו'.

ולכן על אדם לדעת שאנחנו נמצאים פה בזה העולם העובר רק לזמן קצר וכו', כי הזמן פורח כצל הפורח, כמאמרם ז"ל (בראשית רבה פרשה צ"ו סימן ב') כצל ימינו על הארץ ואין מקוה, והלואי כצלו של כותל או כצלו של אילן אלא כצלו של עוף בשעה שהוא עף, דכתיב (תהלים ק"ד) כצל עובר. ואין מקוה - ואין מי שיקוה שלא ימות, הכל יודעים ואומרין בפיהם שהן מתים; ולכן עיקר החכמה של האדם להקל ממנו את הטירחה שטורח בזה העולם וכו', היינו כל אחד מוכרח להתייגע ולטרוח עבור פרנסתו וכו', כמו שכתוב (בראשית ג') "בזעת אפיך תאכל לחם עד שובך אל האדמה", ולכן אשרי מי שיש לו שכל ומוריד מעצמו את העול הזה וכו'. לא צריכים לקיים את הפסוק הזה בהידור וכו', כי יש בני אדם שחסר להם שכל ודעת וכו' ומקיימים את הפסוק הזה עם כל ההידורים וכו', ולכן החיים שלהם מרים מאד מאד וכו' וכו', אבל החכמים הם יודעים איך להתחמק מלקחת על עצמם את העול והטרחה והיגיעה וכו', ומקילים מעצמם את העבודות וכך מצליחים.

ולכן לדעתי אל תעמיסי על עצמך עוד משימה וכו' ועוד עבודה וכו', כי לא תוכלי לעמוד בזה וכו', ואין זה כבוד כלל להתגאות על שנתנו לך עוד משימה ועוד משימה וכו', פשוט עשו אותך שפחה יותר ויותר וכו', ולכן תהיי חכמה ואל תקחי על עצמך יותר מהכוחות שלך, ואז תהיי הכי מאושרת בחייך. 

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים