האם זה שייך שאמא תיקח את הבנים שלה לים או לבריכה?

מאת שמחה: לכבוד מוהרא"ש היקר.האם אבא יכול לקחת את בניו לים או לבריכה? עד איזה גיל? והאם זה שייך שהאמא תיקח אותם לשם או שעדיף שילכו רק עם האבא? תודה.

בעזה"י יום ה' לסדר כי תשא י"ג אדר א' ה'תשע"ד

שלום וברכה אל שמחה נ"י

לנכון קבלתי את מכתבך.

מטעמי צניעות כדאי שרק האבא יקח את הבנים שלו לים או לבריכה, ואפילו קטני קטנים, כי חינוך בעניני צניעות מתחיל כבר מהגיל הכי מוקדם, כי בן תמיד יזכור מה שהוא ראה וכו', ולכן צריכים מאד מאד לשמור על הצניעות, וכמו שזה אצל הגברים כך צריך להיות אצל הנשים, ותמיד צריכים לזכור שחינוך מתחיל בבית, הילדים מחקים את ההורים ומה שהם רואים הם ימשיכו לעשות את זה.

ולכן ההורים צריכים לשמור מאד מאד על הצניעות, וכך יזכו שגם הילדים יגדלו צנועים וכו', ואסור לקחת את זה בקלות, כי בעיתים הללו צריכים מאד מאד לשמור על דבר זה, כי לצערנו הרב הכל הפקר וכו', והכל פתוח, ולכן צריכים מאד מאד לשמור על מדת הצניעות הן עם הבנים והן עם הבנות.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים