הכרתי בחורה בעלת חן ומידות טובות, אך יש בינינו הבדל השקפתי. האם להתקדם?
מאת אברהם: לכבוד הרב הצדיק שלום!אני בחור חוזר בתשובה מזה כחמש שנים, התקרבתי לרבינו, וברוך השם אני נוסע בכל שנה לאומן. כרגע אני משרת בצה''ל עקב התחייבות לפני החזרה בתשובה. במהלך השירות הכרתי בבסיס מישהי מהמגזר הדתי-לאומי, ואנחנו מדברים על אפשרות להתחתן. היא בעלת חן ומידות טובות, אך השוני במידת האמונה ואורח החיים שלנו הוא די גדול - אני מאמין בהשם מאוד, וגם היא, אך לה חשוב מאוד גם נושא העבודה, והיא לא מבינה את חשיבות הצניעות ואת זה שאסור לדבר עם גברים יותר מדי.אני מרגיש שיש כימיה טובה בינינו, ובאמת יכול להיות שהיא הזיווג שלי. מה דעתכם בעניין: האם היא מתאימה לי, או שעליי לוותר? ואם כן, אז איך לקרב אותה יותר? תודה רבה.
בעזה"י יום ג' לסדר תרומה כ"ז שבט ה'תשע"ד
שלום וברכה אל אברהם נ"י
לנכון קבלתי את מכתבך.
לדעתי אם יש ביניכם כימיה טובה ויש ביניכם משיכה אחד לשני - תמשיכו, והקדוש ברוך הוא יעזור שיהיה בסימן טוב ובמזל טוב.
התכלית בזה העולם היא להכיר את הקדוש ברוך הוא, אשר רק בשביל זה ברא את כל הבריאה, כמובא (זוהר בא מ"ב) בגין דישתמודעין ליה; היינו כל הבריאה נבראה משום שהקדוש ברוך הוא רוצה שנכיר אותו, ונתן לו את מצוותיו יתברך, שזה מקשר אותנו עמו יתברך, והמצוה הראשונה זה להתחתן מה שיותר מהר, כדי להיות קדושים בקדושת הברית, ולכן הזהירנו רביז"ל הדבר הראשון להתחתן, וכתב מוהרנ"ת ז"ל (ליקוטי הלכות יום הכיפורים הלכה א' אות א') מי שאינו נשוי הוא פגום בברית, ולכן אתה צריך לראות להתחתן מה שיותר מהר, ולא לחפש ולחטט אחר חסרונות וכו' וכו'.
אם יש ביניכם שיחה משותפת ומשיכה אחד לשני, אזי ממילא הכל יסתדר אחר כך, ולא צריכים לכפות את דעותיו על הזולת, רק לכוון להתחתן לשם שמים, וכך אמרו חכמינו הקדושים (קידושין כ"ט: ) משתבח ליה רב חסדא לרב הונא בדרב המנונא דאדם גדול הוא. אמר ליה: כשיבוא לידך הביאהו לידי. כי אתא, חזייה דלא פריס סודרא. אמר ליה: מאי טעמא לא פריסת סודרא? אמר ליה: דלא נסיבנא. אהדרינהו לאפיה מיניה, אמר ליה: חזי דלא חזית להו לאפי עד דנסבת. רב הונא לטעמיה, דאמר: בן עשרים שנה ולא נשא אשה כל ימיו בעבירה. בעבירה סלקא דעתך? אלא אימא כל ימיו בהרהור עבירה. אמר רבא וכן תנא דבי רבי ישמעאל: עד כ' שנה יושב הקדוש ברוך הוא ומצפה לאדם מתי ישא אשה, כיון שהגיע כ' ולא נשא - אומר תיפח עצמותיו.
אני מאד מקווה להקדוש ברוך הוא שתזכה לבשר לי בשורות משמחות בקרוב מאד.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים