אני מבולבלת מאוד לגבי המשך עבודתי כמורה, וזקוקה להכוונה

מאת אסתר: לכבוד הצדיק שלום וברכה. אני נמצאת כרגע בפרשת דרכים ומאוד זקוקה להכוונת הצדיק: אני בעלת תשובה, התחתנתי השנה, וברוך השם בעלי החליט ללמוד יום שלם בכולל. יש לי תעודת הוראה לחינוך העל-יסודי, ועד לחתונה עבדתי בחטיבת ביניים חילונית בירושלים כסייעת בכיתת לקויות למידה והרווחתי שכר ממוצע.כשהתחתנו עברנו לצפון, כי הכולל שבעלי רצה ללמוד בו נמצא שם. חיפשתי עבודה כמורה, ומאחר ורציתי להתקדש, חיפשתי עבודה בבית ספר יסודי עם ילדים קטנים. בבתי הספר הממלכתי-דתי שקיבלו אותי עבדו מורים ומורות יחד, ולבסוף משמיים הגעתי לעבוד כמחנכת בבית ספר יסודי, חילוני אמנם, אך מלמדות בו רק מורות, אך אני מרגישה שאין קדושה במקום עבודתי ושהמעט שאני נותנת לילדים לא מספיק, ומיום ליום הנשמה שלי זועקת.בכיתתי יש ילדים שמטופלים בכדורים ובריטלין, החינוך גרוע, ואני נאלצת לנהוג כצוות בבית הספר ומוצאת עצמי צועקת וגוערת כל היום. העבודה היא ברובה ממוחשבת ואני מוצאת עצמי לא פעם רוצה לעזוב את משרת ההוראה.כעת אני בהריון ואנו רוצים לעזוב את הצפון ולעבור ליבנאל או לירושלים לשכונה חרדית ולהתקדש, אך בעיית התעסוקה בעינה, ואינני יודעת להיכן פני מועדות: בחטיבה חילונית - כבר לא צנוע לי, בבית ספר יסודי חילוני - הרגשתי השנה שאני שם רק בגלל הכסף והחופשות, בעל-יסודי דתי עדיין לא ניסיתי, אך דעותיי, השקפותיי והידע שלי - שונה ממורות ותלמידות אולפנה, כי אחרי הכל למדתי בבתי ספר חילוניים ואחר כך באוניברסיטה ולכן איני מרגישה מתאימה לכך, ובנוסף עובדים שם גם גברים. ואילו בחינוך החרדי לא יקבלו אותי, גם משום שאין לי ידע וגם משום שתעודותיי הם ממקומות חילוניים.הגעתי לחינוך כי בחמש השנים שהייתי סייעת הרגשתי שליחות עצומה, אך כעת איני מוצאת את מקומי - ובשביל לחנך צריך להאמין בדרך אותה מחנכים. מצד שני, בעלי לומד תורה ואני רוצה לעבוד, בפרט שמשרה של מורה, באם מוצאים מקום שמתאים - טובה מאוד... האם הרב יוכל להאיר לי את הדרך בה עליי ללכת? תודה מעומק הלב.

בעזה"י יום ד' לסדר ואתחנן י' מנחם אב התשע"ג

שלום רב אל אסתר תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.את צריכה לעבוד הרבה על נקודת הבטחון העצמי, היינו אם יש לך נקודה, את צריכה להיות חזקה עם הנקודה הזו, ושום דבר בעולם לא יוכל לשבור אותך. זה כלל ראשון בחיים - מי שיש לו ידע או נקודה פנימית שחזקה אצלו וכו', הוא צריך להיות חזק בנקודה שלו, ולא להתפעל מאף אחד בעולם, ואפילו שיהיו לו המון קשיים בחיים, עם כל זאת שלא יעזוב את הנקודה שלו, וזה נקודת הבטחון העצמי, וכך לימד אותנו רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ל"ד) שיש לכל אחד ואחת נקודה פנימית ששייכת להם, ולכל יהודי יש נקודה מה שאין בשני, ולכן את צריכה להיות חזקה במה שאת רוצה, ואז תמצאי את מקומך איפה שרק תהיי, רק תהיי חזקה עם הנקודה שלך.כל הכבוד לך שאת רוצה שבעלך ישב וילמד תורה, עם כל זאת כבר אמרו חכמינו הקדושים (אבות פרק ב') יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, שיגיעת שניהם משכחת עון, וכל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון; זה לא נורא שהבעל עובד חצי יום ולומד חצי יום, והוא עוזר בפרנסה, וזו דעת רביז"ל, כמו שאמר (חיי מוהר"ן סימן תק"א) שחפץ מאד שיהיה לנו פרנסה, אף על פי שבטחון גם כן טוב מאד, אף על פי כן טוב מאד כשזוכין שיש לו מעמד פרנסה. כי במקום עבודת הבטחון, במקום זה יעשה עבודה אחרת, כלומר כי אם לא יהיה לו מעמד פרנסה ויהיה לו בלבול הדעת מהפרנסה, ויצטרך בכל פעם לחזק עצמו במדת הבטחון, במקום זה יעסוק בעבודה אחרת והתחזקות אחר בשאר עניני עבודת השם; עיין שם.עוד יסוד גדול בחיים - שאדם אסור לו לקחת דבר שהוא נגד רצונו וכו', היינו להכריח את עצמו לעבוד בדבר שהוא נגד רצונו או מצפונו, כי לא באנו לזה העולם לסבול, באנו להתענג מזיו השכינה, להכיר את הבורא יתברך שמו מכל פרטי הבריאה, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (תנחומא נשא) בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את העולם נתאווה שיהא לו דירה בתחתונים; כלומר שאנחנו נזכה להכירו מכל פרטי הבריאה, כי באמת אין שום מציאות בלעדיו יתברך כלל, והכל לכל אלקות גמור הוא, ודומם צומח חי מדבר זה לבוש לגבי האין סוף ברוך הוא, וכשבר ישראל מחדיר בעצמו ידיעות אלו, אזי הוא חי חיים נעימים, חיים טובים, חיים מאושרים.תהלה לאל הקהילה הקדושה שלנו ביבנאל היא חממה של אמונה, קהילה כזו שאין בכל העולם, כי אצלינו יש קיבוץ גלויות מכל העדות ומכל הנוסחאות וכו' וכו', וכולם מתפללים תחת גג אחד, ודבר כזה עדיין לא מצינו בשום מקום, ולכן את יכולה לנסות את המזל שלך שמה. יעזור הקדוש ברוך הוא שתבשרי לי בשורות משמחות תמיד.

העיקר תשתדלי מאד מאד שיהיה בינך לבין בעלך שלום בית ואהבה והבנה הדדית, אשר זה יסוד מוסד אצל רביז"ל, שיהיה בין איש לאשתו שלום בית, וחכמינו הקדושים אמרו (סוטה יז.) איש ואשה זכו שכינה ביניהן; ואמרו (ירושלמי ברכות פרק ט' הלכה ח') אי אפשר לאיש בלא אשה ואי אפשר לאשה בלא איש אי אפשר לשניהן בלא שכינה. ובמקום שהשכינה נמצאת שם הברכה מצויה, רק שיהיה ביניהם שלום ואהבה גדולה מאד, כי 'שלום' אמרו חכמינו הקדושים (שבת י.) זה שמו של הקדוש ברוך הוא, ולכן אם מכניסים את הקדוש ברוך הוא בתוך הבית, זה נקרא שלום בית, היינו שמו של הקדוש ברוך הוא בתוך הבית.

הקדוש ברוך הוא יעזור לך שתעברי את ההריון בקלות ותלדי בקלות, ותהיי הכי מאושרת בחייך.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים