קשה לי לשמור את הלשון ולהפסיק לרכל. מה העצה?
מאת לאה: לעתים קרובות אני מוצאת את עצמי מרכלת עם אמא שלי על כל מיני אנשים, ובמיוחד על חמותי ועל המשפחה של בעלי. אני מתפללת הרבה להשם יתברך שיעזור לי להפסיק עם זה, אבל אינני מצליחה להתגבר על היצר ולשמור על הלשון. מה העצה?
בעזה"י יום ג' לסדר חיי שרה י"ח חשוון ה'תשע"ד
שלום רב אל לאה תחי'
לנכון קיבלתי את מכתבך
את צריכה לדעת שעוון לשון הרע ורכילות זה העוון הכי חמור שרק יכול להיות, עד כדי כך שאמרו חכמינו הקדושים (פסחים קיח.) כל המספר לשון הרע, וכל המקבל לשון הרע - ראוי להשליכו לכלבים, עד כדי כך חמור לשון הרע, וגם אמרו חכמינו הקדושים (ירושלמי פאה פרק א הלכה א) עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים הם העבירות הכי גדולות, ולשון הרע כנגד כולם. ולכן תראי להפסיק לדבר לשון הרע ורכילות כי לבסוף הכל ייפול עליך.
ורביז"ל אמר (ספר המידות אות לשון הרע סימן א) המספר לשון הרע, הקדוש ברוך הוא אומר לשר של גיהנום אני עליו מלמעלה, ואתה עליו מלמטה. ולכן למה את צריכה לדבר לשון הרע ורכילות, שאחר כך תקבלי עונש הכי חמור? כי כל המחלוקת והמריבות שקורים בין בני אדם, זה רק מחמת לשון הרע ורכילות שזה מוליך על זה וזה מוליך על זה.
אני מאוד מקווה להקדוש ברוך הוא שתהיה לך רפואה שלימה, כי מי שרגיל לדבר לשון הרע ורכילות זה מראה על חולשה של האדם, כי יש בני אדם שפשוט חולים, ממש חולי נפש, שתמיד צריכים לרכל מזה על זה ומזה על זה, ולכן אשרי מי שבורח מאדם שהוא הולך רכיל ומסכסך בין בני אדם, כי אדם כזה מאוד מסוכן.
הקדוש ברוך הוא יתן לנו שכל ודעת שנפסיק עם הקליפה הזו לדבר מזה על זה ומזה על זה.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים