אני בתהליכי גירושין, אנא ברך אותי בדרכי החדשה
מאת מיכל: לכבוד הצדיק שלום וברכה. אני ובעלי נמצאים בהליכי גירושין לאחר שמונה חודשי נישואין. לפני כחמישה חודשים היינו פרודים לתקופה של שלושה חודשים, כי בעלי היה מאוד נחוש להתגרש. פניתי אליכם עם השתלשלות הדברים, ועניתם לי: "יהיה שלום ביניכם, ואתם תחזרו להיות ביחד".ובאמת, לאחר שלושת החודשים שהיינו פרודים, בעלי רצה שנחזור לתקופת ניסיון. בימים הראשונים הוא הראה הרבה רגשות, והיתה הרגשה טובה מאוד בינינו, ובמקביל הוא התחיל טיפול בשיטת 'מוח אחד' - שיטת טיפול המוציאה מהתת מודע אל המודע, והתברר שלבעלי יש בעיה מורכבת כבר מגיל חמש. אך אחרי זמן קצר אחר כך הוא התחיל להסתגר בתוך עצמו, והיה נראה שהוא בדיכאון. הוא היה מחובר כל הזמן למשחקי טלוויזיה ולטלוויזיה, וכמעט שלא הייתה תקשורת בינינו. הוא הפסיק לתת לי יחס ואהבה וכמעט ולא היה רוצה שנדבר על הקשר שלנו.כשדיברתי עם המטפל שלו, הוא הסביר לי שאדם שלא אוהב את עצמו, לא יכול לאהוב אחרים, ושהתגובה שלו היא כזו, כי זו הפעם הראשונה שהוא מוציא את מה שהוא אגר אצלו במשך שנים, ושתוך כמה שבועות של טיפול יהיה שיפור. השתדלתי לתמוך בבעלי, להבין אותו ולהראות לו אהבה, אך לפעמים היה קשה לי כי הוא לא היה מראה לי שום יחס. לאחר חודש של ניסיון בעלי החליט שהוא לא יכול יותר, ואמר שהוא לא מרגיש כלפי שום דבר, ולמרות שהוא ניסה - הוא לא הצליח.כיום אנחנו בהליכי גירושין, ואני יודעת ומבינה שזה הדבר הנכון לעשות. אנא ממך הצדיק, תברך אותי בדרכי החדשה, אני זקוקה לחיזוק.
בעזה"י יום א' לסדר פנחס ט"ו תמוז התשע"ג
שלום רב אל מיכל תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
אין דבר בעולם שלא יכולים לתקן וכו', כל מחלה יש לה רפואה וכו', כל תקלה יש לה תקנה וכו', אך הבעיה היא שאדם לא רוצה להכיר את הבעיות שלו, ולאנשים כאלו מאד מאד קשה לעזור, וכמו שאמר רביז"ל (שיחות הר"ן סימן ס"ז) מי שאינו שומע ומציית לדברי חכמים אמתיים הוא יכול להשתגע, כי עיקר שגעון של כל המשוגעים הוא רק מחמת שהוא אינו מציית ושומע לדברי הבעלי שכל. כי המשוגע אם היה שומע וציית לדברי אחרים שהם הבעלי שכל בודאי לא היה משוגע כלל, כי אף על פי שלפי רוח שטות ושגעון שלו נדמה לו בבירור גמור שהוא צריך לילך קרוע ולהתגלגל באשפה וכיוצא בזה מדרכי השטות ושגעון, אף על פי כן מאחר שהגדול ממנו אומר לו שאינו צריך לעשות כן, אם היה מבטל דעתו נגד דעת הגדול ממנו בחכמה בודאי היה מתבטל כל השגעון שלו. נמצא שעיקר השגעון הוא רק מחמת שהוא אינו רוצה לשמוע ולציית לדברי חכמים.
ודבר זה שייך גם כשאדם הולך אל פסיכולוג וכו', או מדריך בזוגיות וכו', אם לא פתוחים אליו, לא יועיל שום דבר וכו', ומכל שכן כשזורקים את האשמה על הזולת, זה בוודאי לא יעזור לשנות את המצב וכו' וכו', אדם צריך לדעת את החסרונות שלו, וכך יחפש תיקון לתקן את הכל וכו', ואם אדם משטה את עצמו וכו', אזי הוא נשאר שוטה וכו', ואם הוא משקר לעצמו, הוא נשאר שקרן וכו', ולא יכולים לעזור לו וכו'.
ולכן אני לא יודע מה לייעץ לך, כי אני אישית נגד גירושין, נגד לשבור בתים, כי באתי לזה העולם רק לבנות בתים ולא לשבור בתים, ולכן אני נגד גירושין, והלוואי שהיה בעלך רוצה ללכת אל יועץ נישואין וכו', או מדריך בזוגיות וכו', איש ירא שמים שאין כוונתו כסף, אלא לעזור לזולת וכו', כי באמת יכולים לעזור לכולם, אבל זה שצריך את העזרה הוא צריך להיות מוכן להעזר וכו', כי אחרת זה לא ילך וכו'.
הקדוש ברוך הוא יוליך אותך על הדרך הנכונה, ושלא יחסר לך שום דבר, ושנשמע ונתבשר תמיד בשורות משמחות.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים