אני עדיין רחוק מלהיות יהודי כשר, האם אזכה פעם להיות כזה?

שאלה:

מאת גיא: לכבוד הצדיק. תודה על המכתבים המחזקים והמעודדים שאתה כותב לנו, התחזקתי הרבה באמונה בזכות שו"ת אשר בנחל והרחבתי הרבה את ידיעותיי על רבינו ז"ל בזכות השו"ת. כבר שנתיים וקצת אני בעל תשובה ברוך השם בזכות רבינו, ובזמן הזה שאני בתשובה הספקתי להתחתן ועכשיו אשתי שתחי' בהריון הראשון שלנו. אנחנו שומרים בבית על כשרות מהודרת, טהרת המשפחה ובערב משתדל ללכת באופן קבוע לשיעור תורה. התחלתי גם לגרוס משניות ולקרוא שנים מקרא ואחד תרגום כמו שהרב מייעץ ואני כמעט מסיים סדר זרעים בגירסא בעזרת השם. אך האמת היא כבוד הרב, שאמנם השתניתי גם בפנימיות וגם בחיצוניות, אבל עדיין אני רחוק מלהיות יהודי כשר. לפעמים יש לי הרהורים מהעבר החילוני שלי עולים וצפים וגם בקדושה האישית שלי יש לי הרבה מה לשפר. בנוסף לכל אני גם בעל חוב, שזה אומר שיש לי עבירה שבגינה אני בעל חוב. החלום שלי זה להיות יהודי כשר, בלי חובות ובלי דמיונות. השאיפה שלי זה לחזור בערב לאשתי ולילדים וללכת לשיעורי תורה. אני לא מחפש ללמוד תואר וגם מואס בכל הזוהמה שיש בחוץ, כבר הייתי שם ואין לי שום רצון לחזור לכל השקר שיש שם. האם אזכה להשתחרר מתי שהוא מכבלי החובות והדאגות ואזכה להיות סוף כל סוף יהודי כשר ופשוט?

 

בעזה"י יום ב' לסדר נח כ"ט תשרי ה'תשע"ג

שלום וברכה אל גיא נ"י

לנכון קבלתי את מכתבך. אתה צריך לרקוד כל יום מרוב שמחה שזכית לחזור בתשובה שלימה, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (ברכות ל"ד.) במקום שבעלי תשובה עומדים, שם אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.

וכן העולה על הכל שזכית להתחתן, אשר זו השמחה הכי גדולה, ובזה ראוי לך לשמוח מאד מאד, ולהודות ולהלל ולשבח את הקדוש ברוך הוא שזכית למצוא את נשמתך וכו' וכו', כי כך אמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן רס"ה) שקודם שהנשמות יורדים כאן בזה העולם, למעלה הם נשמה אחד, וכשיורדים לזה העולם מתפצלים, הזכר יורד דרך זוג הורים אחד, והנקבה יורדת דרך זוג הורים אחרים, ועד שמוצאים אחד את השני לוקח זמן כי יש המון עיכובים, כמאמרם ז"ל (סנהדרין כב.) קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף, והרגע שמוצאים אחד את השני, הם מתאחדים יחד וזה השמחה הכי גדולה, ועל אחת כמה וכמה שאשתך כבר בהריון, בזה ראוי לך לשמוח יותר ויותר, והקדוש ברוך הוא יעזור שהכל יעבור בקלות ותוליד בקלות.

וענין זה הוא דרך עצה טובה גדולה מאד בעבודת השם יתברך, כי על פי רוב יש להאדם בלבולים רבים וערבוב הדעת מאד ממה שחלף ועבר. בפרט בשעת התפלה, שאז באים עליו כל הבלבולים ומערבבים ומעקמים את דעתו ממה שכבר עבר. לפעמים יש לו בלבולים מענין המשא ומתן שלו ועסקי ביתו וכיוצא, באשר כי לא טוב עשה בענין זה וכיוצא וכך היה צריך לעשות וכיוצא בזה הדבר. ויש שמבלבלים אותו בעת עבודתו בתורה או בתפלה וכיוצא, בהפגמים שפגם מקודם באשר שבענין זה לא עשה כהוגן נגדו יתברך וכיוצא בזה הרבה מאד. כאשר ידוע לכל אדם בעצמו. על כן השכחה היא עצה טובה גדולה מאד לזה, שתיכף ומיד שחולף ועובר הדבר, יעביר ויסלק אותו מדעתו לגמרי, ויסיח דעתו מזה לגמרי. ולא יתחיל לחשוב עוד במחשבתו בענין זה כלל.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים

 

שלח שאלה »

חזרה לשו"ת ברסלב »

[the-post-grid id="11065" title="שות ברסלב"]