אני רוצה לטוס עם חברתי לטיול בניו-זילנד. מה דעתו של הרב בעניין?
שלום לצדיק ותודה על הכל.
חברה שלי ואני רוצות מאוד לטוס אחרי החגים לניו-זילנד לתקופה ולטייל שם. מה הרב חושב על יציאה מהארץ לצורך טיול? תודה רבה, רפואה שלמה ורק טוב.
בעזה"י יום ב' לסדר ראה כ"ב אב ה'תשע"ד
שלום וברכה אל רות תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
אני הייתי מייעץ לך שלא כדאי לך לנסוע עכשיו למקומות כל כך רחוקים כמו ניו-זילנד וכדומה. שומעים כל כך הרבה אסונות ותאונות וכו' וכו' ובפרט שהאנטישמיות של הגויים רק מתגברת, ולכן למה לך ולחברה שלך לצאת מארץ ישראל ולחפש את המזל במקומות רחוקים? ומי יודע לאיזה פח יקוש את יכולה ליפול שם עם חברתך הכי טובה?
לדעתי תישארי בארץ ותמצאי בחור חמד ותתאהבי בו ותתחתני עמו ותקימי בית נאמן בישראל. עכשיו זה לא המצב הראוי לצאת לטיולים רחוקים בין הגויים ואומות העולם שונאי ישראל צמאי דם וכו', עכשיו הכי טוב להישאר בארץ ישראל ולהתחתן ולבנות בית נאמן בישראל ותהיי הכי מאושרת את וחברתך.
הקדוש ברוך הוא יעזור שתצייתי אותי ותמצאי את וחברתך את בני זוגכן, ותתחתנו פה בארץ, ותעשו נחת רוח להורים שלכן ולא יחסר לכן שום דבר.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים