שיתפתי את הוריי בתחושותיי, ולצערי הם נפגעו. איך אוכל לתקן את זה?
לרב שליט"א שלום, בריאות שלימה ואיתנה אמן כן יהי רצון.
אני חוזרת בתשובה, ולפני ליל הסדר האחרון הייתה לי שיחה עם הוריי – לראשונה שיתפתי אותם בכך שבחגים אני מרגישה חצויה, מאחר ואני רוצה לחוות קדושה ויהדות ולעלות ברוחניות וקשה לי להרגיש את זה במשפחתי המסורתית, ומצד שני אני רוצה להיות איתם כי הם המשפחה שלי. ביקשתי מהם שיבינו אותי אם אחליט לנסוע בחגים ושידעו מהיכן זה נובע. הוריי אמרו שאני יכולה לנסוע להתארח במקום אחר אם זה טוב לי, אך בחרתי להישאר כדי לכבדם.
מאז שיחה זו יש לי כבדות בלב וצער על דבריי, כי אני חושבת שציערתי אותם, ואולי נתתי להם לחשוב שאני מעדיפה "משפחה אחרת"… ובאמת לא התכוונתי, פשוט רציתי שיבינו מה עובר עליי כחוזרת בתשובה בזמנים מסוימים, אבל אני מצטערת ששיתפתי אותם כי אולי זה פגע בהם והרי כיבוד הורים זה מעל לכל! איך אני יכולה לתקן את זה? תודה.
בעזה"י יום ו' עש"ק לסדר מטות כ' תמוז ה'תשע"ד
שלום רב אל רות תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
כל אחד יכול לעשות טעויות בחיים וכו', אבל צריכים מאוד לשמור מרגשי אשמה שזה הורס את האדם לגמרי וכו', כי אסור להאשים את עצמו אפילו שעשה את הטעות הכי גדולה בחייו. בסך הכל הסברת את הנקודה שלך להורים בצורה הכי יפה וכו', ותהילה לאל הם קיבלו את זה, ולכן למה את צריכה להתבלבל מהעבר?
מהיום והלאה ראי לשמור מאד על כיבוד אב ואם, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (תנא דבי אליהו רבה פרשה כ"ו) כל העולם כולו של הקדוש ברוך הוא, ואין הקדוש ברוך הוא מבקש מהאדם רק שיכבד אב ואם; ואמרו (פסיקתא רבתי) חמורה שבחמורות – כבד את אביך ואת אמך; ואמרו (קידושין ל:) שלושה שותפין הן באדם – הקדוש ברוך הוא, ואביו ואמו. בזמן שאדם מכבד את אביו ואת אמו, אמר הקדוש ברוך הוא מעלה אני עליהם כאילו דרתי ביניהם וכבדוני; רואים מזה שאם מכבדים את אבא ואמא בזה מכבדים את הקדוש ברוך הוא, ולכן מהיום והלאה תראי לחזק את אבא ואמא ותעשי להם הרבה נחת, כי זה עיקר החזרה בתשובה שזוכים לקיים את רצונו יתברך, ואין עוד דבר יותר חשוב כמו מצוות כיבוד אב ואם.
המאחל לך שבת שלום